01 – Månedsrapport Afiiliate DM – September 2012

For en måneds tid siden meldte jeg mig til konkurrencen Affiliate- & Adsense DM 2012 og det er blevet tid til den første månedsrapport fra min side.

Opsummering af målsætning og arbejdet i september

Målsætningen i september meget beskeden: Der skulle laves et design til dit-indbo.dk og skrives nogle artikler til siden.

Inden jeg gik i gang med projektet, havde jeg sat mig for at afprøve de metoder Mikael Rieck og Søren Riisager snakker om i deres podcast om at sætte mål og nå dem.

I et notathæfte lavede jeg en to-do-liste. Jeg brød jeg alle de ting ned, som jeg skulle nå, helt ned til små detaljer som at finde farver og fonte.

Herefter opsatte jeg en hurtig splash side hvor man kunne tilmelde sig et nyhedsbrev.  Som du kan se var der egentligt ikke så meget i det.

Screenshot af dit-indbo.dk den 4. september 2012

Screenshot af dit-indbo.dk den 4. september 2012

 

Med to-do-listen som støtte, fik jeg rimeligt hurtigt lavet et grunddesign og med lidt tal fra Danmarks Statistik lavede en lille graf over indbrud i Danmark, som er blevet en fast del af designet:

Screenshot af dit-indbo.dk den 7. september 2012

Screenshot af dit-indbo.dk den 7. september 2012

 

På dette tidspunkt havde jeg ikke lagt en plan for hvilke artikler der skulle skrives først, og det besværliggjorde faktisk arbejdet en del herfra.

Derfor valgte jeg at på jagt efter affiliate programmer som kunne være interessante inden for sikring af hjemmet. I første omgang er det blevet til:

Det er alt i alt blevet til en god håndfuld tekster.

Jeg vil så vidt det er muligt bruge danske billeder – men jeg har desværre ikke fundet nogen om passer rigtig godt endnu. Derfor er billederne i artiklerne, ikonerne på forsiden, samt det lille hus i logoet købt hos iStockPhotos. Sådan ser websitet ud efter der er kommet menuer og artikler på siden:

Screenshot af dit-indbo.dk den 1. oktober 2012

Screenshot af dit-indbo.dk den 1. oktober 2012

 

Resultaterne af arbejdet

Ganske som ventet har siden endnu ikke givet et afkast. Siden har simpelthen for få besøgende endnu. Den tørre tal ser således ud:

2x Domæner+webotel 1 år -271,20
30 credits iStockPhoto -288,00
Indtjening Adsense 20,25
Total september -538,95

 

Opgaverne for oktober

I oktober skal jeg have langt mere fokus på indholdet. Jeg skal have skrevet tre artikler mere til hver af mine fokusområder: Alarmer, tyverisikring og forsikring. Derudover skal jeg have taget hul på videoovervågning hvor der skal skrives 4 artikler.

Jeg skal have planlagt et besøg på politistationen for at låne et operation mærkning sæt. Min tanke er at lave en video som viser hvad det indeholder og hvordan det bruges.

Og endelig så har jeg et mål om at lave et simpelt online tool til websitet. Hvad det kommer til at kunne, må du vente med at få svar på til næste måned.

Til slut kan jeg nævne at jeg har installeret et lille værktøj på siden der hedder HitTail. Det er et værktøj som finder longtail keywords på baggrund af hvad de besøgende som har fundet hjemmesiden, har søgt på. De data har jeg også i Google Analytics, men HitTail giver mig den en struktureret liste, hvor den har filtreret alt støj fra. Dvs. jeg kan meget hurtigere få et overblik over hvilke nye emner der vil give mig mere trafik.

Om Lars Skjoldby

Jeg hedder Lars Skjoldby og på denne blog skriver jeg om alle mulige online tiltag.
Denne artikel blev udgivet i Affiliate DM 2012. Bogmærk permalink.

3 svar til 01 – Månedsrapport Afiiliate DM – September 2012

 1. Mikae Rieck skriver:

  Hej Lars,

  Godt at høre, at du har kunnet bruge podcastet. Ser også ud til at processen skrider fornuftigt frem.
  Lad mig endelig høre hvad du synes om Hittail. Jeg har brugt det i ca. 2 uger, men kan ikke helt blive enig med mig selv om det vil være pengene værd at fortsætte med det…

  • Lars Skjoldby skriver:

   Som jeg ser Hittail så kræver det noget trafik før det rigtig giver værdi. Jeg forventer at den trafik begynder at komme i løbet af oktober. De emner som HitTail har fundet indtil videre har givet mig nogle idéer til omstruktureringer på siden. Hvis det viser sig at være nyttigt, så skal der nok komme mere info om det, evt. i en separat post.

 2. Mikael Rieck skriver:

  Jeg har brugt det på et site med en del trafik og har fået mange hundrede ord. Mit problem (som deres support ikke vil uddybe) er, at der ingen dokumentation er for hvilke ord de vælger ud.

  At stole blindt på at de finder nogle gode ord som det kan betale sig at skrive artikler om, har jeg meget svært ved.

  De vil dog ikke ud med hvad de lægger til grund for deres valg, så jeg har nu valgt at annullere min aftale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.