Lav affiliate marketing i udlandet og tjen mere

 

Arbejder du med affiliate marketing? Kunne du godt tænke dig at gå nogle trin op på indtjeningstrappen? Er du klar på en lille udfordring?

 

Hvis du kan svare ja, ja og ja på de tre spørgsmål, så kan du roligt læse videre. Jeg, Simon, vil nu give dig en række gode grunde til, hvorfor du skal begynde at tænke længere end Danmark, når du arbejder med affiliate marketing.

 

Lidt om mig

Jeg har arbejdet med affiliate marketing de sidste fem år og har kunnet leve godt af det de sidste to år. Mine spidskompetencer er SEO og content marketing. Og så er jeg generelt god til at få ting til at ske. Netop at få ting til at ske / arbejde koncentreret er noget af det vigtigste i forhold til at få succes med affiliate marketing. Vil du vide mere information om, hvem jeg er, så tjek min linkedin.

 

Hvorfor skal du lave affiliate i udlandet?

Først og fremmest fordi det er sjovt. At arbejde med online marketing i nye lande er både sjovt og spændende – især når du begynder at høste frugterne af dit arbejde. Som affiliate marketer er det sjældent, at ”sjovt” er nok til at få dig til at rykke på ting.

 

Flere mennesker = Større indtjeningspotentiale

Ud over at være sjovt, så er affiliate marketing i udlandet fedt, fordi indtjeningspotentialet alt andet lige er større. Danmark er et meget lille land sammenlignet med nationer som Tyskland, Spanien og ja sågar Sverige.

 

Ved at gå udenlands får du pludselig adgang til mange flere mennesker. Og det betyder, at indtjeningspotentialet for dit affiliatesite bliver mange gange større. Du er altså ikke begrænset på samme måde som du er i Danmark.

 

Flere mennesker = flere søgninger = flere salg

 

Konkurrencen kan være lavere end i Danmark

Derudover kan konkurrencen i udlandet være markant lavere sammenlignet med Danmark. Hvorfor det? Fordi Danmark er et meget fremtrædende land i forhold til online markedsføring – især SEO.

 

I et land som Norge er konkurrencen ufattelig lav på søgeord, der i Danmark vil være meget svære at erobre gode placeringer på. Og jeg tør slet ikke tænke på konkurrenceniveauet i deciderede underudviklede lande. Måske kan du se en mulighed allerede nu?

 

Det er nemt at komme i gang

Langt de fleste dropper affiliate marketing i udlandet, fordi de tror det er svært at komme i gang. Det behøver dog langt fra at være tilfældet. Det ”sværeste” er egentlig at finde ud af, hvilken tekstforfatter/oversætter du ønsker at bruge.

 

Dog kan linkbuilding i udlandet være ret svært, men igen: Det kommer an på, hvordan du griber det an. Hvis du vil lave det hele selv, så bliver det uden tvivl svært. Hvis du derimod får et bureau eller lignende til at hjælpe dig, så kan du faktisk automatisere hele den proces. Og så er det nemt.

 

Case: DuGlemmerDetAldrig / Truestory

Mit første affiliate-udenlandseventyr startede med en side om oplevelsesgaver. Jeg havde været i praktik hos DuGlemmerDetAldrig, der under min praktikperiode startede op i Norge under navnet TrueStory.no.

 

Jeg fandt de norske oplevelser super interessante samtidig med, at jeg fandt ud af, at konkurrencen i Norge var ret attraktiv. Derfor skulle jeg ikke tænke i særlig lang tid før jeg købte domænet Opplevelsesgave.com.

 

Jeg fik hurtigt smidt noget indhold på, bygget de første links og optimerede ellers hvad jeg kunne. Det tog ikke mere end en lille måneds tid før det første salg var i hus. Efter de første tre måneder havde sitet omsat for ca. 6.000 kr. Ganske fornuftigt taget sitets levealder i betragtning.

 

Så nu er min side om oplevelsesgaver i Norge den første af mange udenlandske sider. Jeg  har allerede flere svenske sites i pipeline. Og går alt efter planen, så har jeg sites i Østeuropa inden for tre år.

 

FYI: DuGlemmerDetAldrig er nu online i Sverige under navnet Truestory.se. Måske du burde lave samme ”trick” som mig og starte et affilatesite i Sverige?

Denne artikel blev udgivet i Affiliate. Bogmærk permalink.

Der er lukket for kommentarer.