Linkbuildingbogen – Kan du lære at linkbuilde?

Linkbuildingbogen af Henrik Bondtofte

Hvad enten du har en webshop, en virksomhedshjemmeside eller arbejder med affiliate markedsføring, skal du bruge links for at få gode placeringer i Google. Men hvor finder du disse linkmuligheder og hvordan griber du linkbuilding an?

Linkbuilding ekspert, Henrik Bondtofte, er sprunget ud som forfatter med hans udgivelse af Linkbuildingbogen. Her fortæller han dig (ifølge eget udsagn) alt hvad han ved om links og linkbuilding.

Teori og baggrundsviden

Bogen begynder med en teoretisk del hvor Henrik fortæller om internettets start og hvilken betydning linket har haft for det internet vi kender i dag. Du får en omfattende beskrivelse af hvordan linket både kan gavne din hjemmeside og hvordan det kan skade den hvis du linker “forkert”. Det er meget en vigtig baggrundsviden at have med i rygsækken, når du skal ud og skabe links til din hjemmeside.

Linkanalyser

Henrik viser dig hvordan du kan bruge de tre største linkanalyse-værktøjer OpenSiteExplorer, MajesticSEO og ahrefs til dels at analysere din egen linkprofil og dels hvordan dine konkurrenters ser ud. Det er nogle meget omfattende værktøjer og de har hver forskellige styrker.

For mig som professionel, var det rigtig godt at se disse muligheder gennem en andens øjne, men for den almindelige hjemmesideejere er alle tre værktøjer overkill både i forhold til behov og økonomi. Kapitlet ville have været top notch hvis der havde været en lidt tydeligere anbefaling af hvilket værktøj den almindelige linkbuilder skal bruge.

Pingviner og linkstraffe

Efter Google Penguin er det som om at både SEO folk og hjemmesideejere ser pingviner alle vegne. Mange glemmer at der findes andre former for linkstraffe. Disse straffe kommer Henrik også ind på i bogen.

Linkbuilding i praksis

I den sidste del af bogen kommer Henrik ind på forskellige linkbulding muligheder og gennemgår bl.a. fire linkbuilding cases. Dem som kender Henrik Bondtofte kender nok den ene af disse cases, nemlig Modeblogprisen som har udviklet sig fra et linkbait til et kæmpe event sponsoreret af MTV.

Henrik fortæller hvordan PR kan bruges til links, samt hvordan man kan kontakte dem man ønsker links fra.

Som afslutning i bogen beskriver Henrik 25 linkbuilding taktikker.

Skal du købe den?

Der findes en lightudgave af bogen som kun koster din e-mailadresse. Men på baggrund af Henriks Bondtoftes hands-on erfaring valgte jeg faktisk at købe den fulde version uden at have kigget i lightudgaven.

Køb af Linkbuildingbogen

Jeg vidste at en enkelt sætning på en af de over 200 sider ville være rigeligt til at tjene investeringen på de 868,75 hjem – og den sætning havde jeg allerede læst en ¼ inde i bogen.

Der er ingen tvivl om at Henrik behersker linkbuilding. Han har helt styr på historik og teori og henviser gerne til både ekspertartikler og patentdokumenter. Det er befriende med den form for substans og kildehenvisning.

Det er ikke en begynderbog, men heller ikke en bog på et højt teknisk niveau så længe du har en god forståelse for internettets opbygning og en interesse i online markedsføring.

Mere konkret vil jeg sige at bogen er for dig som allerede arbejder professionelt med søgemaskineoptimering og er et must for dig der gerne vil tage linkbuilding et skridt videre linkkataloger, blogkommentarer og forumlinks. Du lærer simpelthen at linkbuilde på den fede måde.

Bogen vil også egne sig godt til freelance tekstforfattere, journalister og grafikere, som vil kunne få en indsigt i hvordan deres arbejde kan hjælpe deres kunder med at skaffe links.

Jeg vil også mene at den vil kunne give hjemmesideejeren og webshopejeren et godt fundament til at finde den rigtige linkbuilding-leverandør.

Få lightudgaven eller køb den fulde version af Linkbuildingbogen her.

Om Lars Skjoldby

Jeg hedder Lars Skjoldby og på denne blog skriver jeg om alle mulige online tiltag.
Denne artikel blev udgivet i Nyheder og tagget med . Bogmærk permalink.

Et svar til Linkbuildingbogen – Kan du lære at linkbuilde?

  1. Stefan skriver:

    Må afprøve light udgaven :)! tak.
    “Pingviner og linkstraffe” lyder interessant 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.