Sådan kommer du online

Sådan kommer du online

Denne her artikel kommer ikke til at handle om hvordan du sætter dit modem til, eller kobler dig på det trådløse netværk derhjemme, men den kommer til at tag udgangspunkt i, at din computer allerede har adgang til internettet. Det der så i stedet skal online er dit ansigt, det handler nemlig om at være synlig derude.

Hvorfor skal dit ansigt så på nettet?

Du har sikkert mødt en enkelt eller to i dit liv, der lever med en holdning om, at de i hvert fald ikke skal lægge deres private billeder på nettet. Det er helt fair, at have den holdning, men det i min verden folk uden visioner og indblik i den verden vi lever i. Internettet giver et utal af muligheder for dig, er du fx. jobsøgende så vil din kommende arbejdsgiver helt sikkert Google dit navn inden du bliver kaldt til jobsamtale, og så det det jo ikke helt lige meget hvad der dukker op.

Er du jobsøgende

Lad os gribe bolden som den jobsøgende engang. Her vil du med din egen hjemmeside kunne signalere til en kommende arbejdsgiver, at du lever i en teknologisk verden. Det er det signal hjemmesiden i sig selv sender, men du vil også kunne sende mange andre signaler omkring hvem du er som person.

Men en personlig hjemmeside mener jeg ikke bare, at du skal lægge et billede op af dig selv også en kort beskrivelse der fortæller hvem du er som person og så lade det bliver ved det. Hvis du fx. er politisk engageret og kan stå inde for dine holdninger, så kan det fx. være en god ide at skrive lidt om dem, men der kan også være mange andre gode vinkler at gå i gang med. Søger du fx. på i en speciel sektor, så er det en god ide at skrive spændende indhold der matcher branchen.

Du kan også beskrive din familiære situation. Det kan gavne dig hvis du er allerede har fået de børn du skal have, eller du måske slet ikke vil have børn. Det sender nemlig et signal til arbejdsgiven om, at de måske ikke behøver tænke på barnets første sygedag eller forældreorlov.

Lav en blog og tjen måske penge på den

En anden mulighed er at lave en blog, det er der mange der gør i dag og der mindst ligeså mange der drømmer om at blive en kendis blogger også tjene penge på deres blog. Det er faktisk ikke umuligt, det handler til dels om at være lidt heldig, men også om at gå op i sin blog.

Hvis du skal have din egen blog, så skal du starte med at finde den rigtig webhosting. Det fås i forskellige prisklasser og du skal vælge en løsning der matcher dine økonomiske rammer for bloggen. Når det er på plads så tilbyder de fleste webhoteller i dag en “et kliks installation af CMS systemer”, hvilket kort fortalt betyder du i løbet af et kort øjeblik kan få din egen blog og dermed være i gang.

Hvis du ligesom mange andre bloggere gerne vil modtage produkter, som du kan anmelde på bloggen. Så skal du være klarover, at de ting du modtager repræsentere en værdi, og den værdi skal der svares skat af. Vil du ydereligere tjene penge på bloggen, så skal du være opmærksom på reglerne for hvor meget du må tjene før du skal moms registreres. Det er et stort emne, at komme ind på her, så der vil jeg forslå dig at læse mere om stiftelse af virksom og reglerne herfor på jura-guide.dk.

Når dit ansigt er kommet på, så skal du holde din sti ren

Den sidste del af artiklen her skal handle om hvordan man holder sin sti ren. Det lyder umiddelbart ikke svært, men hvis du fx. bruger din Facebook profil som kommunikationskanal til venner og bekendte, så skal du være opmærksom, at de ting du lægger derind kan ses af andre – i hvert fald hvis din profil ikke er lukket.

Nu tænker du sikkert bare, at du jo kan lukke den for andre og det er også rigtigt, men hvis i trækker tilbage i den situation hvor man er jobsøgende, så er det jo ikke umuligt at den kommende arbejdsgiver vil søge om venskab på Facebook inden ansættelse, og en sådan anmodning kan være svær at takle. For hvis man anviser vedkommende, så stiller man sig selv dårligere acceptere mand derimod og lukker arbejdsgiveren ind i nyhedsstrømmen af pinlige og mærkværdige billeder så kan man måske stille sig selv endnu ringere.

Det betyder i bund og grund, at du skal tænke dig godt om inden du lægger billederne fra julefrokosten op på Facebook. Ja det var helt sikkert skide skægt, at lade fotokopimaskinen kopiere din baller, men synes en kommen arbejdsgiver også det?

Om Lars Skjoldby

Jeg hedder Lars Skjoldby og på denne blog skriver jeg om alle mulige online tiltag.
Denne artikel blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalink.

Der er lukket for kommentarer.