WordPress ping smadrede min klik statistik

Er du både WordPress og affiliate, så bør du sikre dig, at du opsætter dine ping funktioner korrekt. Jeg har været ude for at WordPress’ pingfunktioner er blevet opfattet af klik hos mit affiliate program og det har ødelagt vigtig statistik.

Som WordPress bruger ved du måske at der er en service der hedder ping eller pingback.

Pingback bruges til to ting i WordPress:

  1. Den kan fortæller såkaldte opdateringstjenester (f.eks. Pingomatic  eller Twingly) at der er nyt på din blog.
  2. Den kan pinge de URL’er du linker til i en artikel.

Forenklet set er et ping en XML-RPC forespørgsel der sendes fra URL A til URL B.  Når URL B modtager forespørgslen, vil den normalt behandle den ud fra det der står i forespørgslen.

  1. Hvis URL B er opdateringstjenester siger den: Hej her er nyt indhold.
  2. Hvis URL B er en artikel eller side du linker til siger den: Se her. Jeg har linket til dig.

Hvis nogle har linket til din blog har du måske oplevet sidstnævnte ved at der er kommet et pingback under dine kommentarer i WordPress.

Umiddelbart er disse ting jo rigtig smarte, fordi du helt automatisk giver disse beskeder, men punkt 2 af ovenstående, kan altså skabe problemer med klik statistikken. For hvis ikke URL B understøtter XML-RPC forespørgslen, så risikerer du at URL B opfatter ping’et som et ganske almindeligt klik – lad os kalde det et virtuelt klik.

Problemet med disse virtuelle kliks var at de ødelagde min statistik hos mit affiliate program. Hver gang jeg gemte en artikel i WordPress, og jeg gemmer rigtig mange gange når jeg sidder og arbejder på en artikel, så sendte den et ping afsted.

Det medførte at klik statistikken hos min affiliate udbyder var meget højere end der reelt var klik. Og har du ikke den rigtige klik statistik, så har du svært ved at måle på din konverteringsgrad.

Her er løsningen

Lad os lige slå fast at ping til opdateringstjenesterne ikke skader dine statistikker. Det skal du bare fortsætte med for det vil hjælpe din nye artikel til at blive indekseret hurtigere.

Problemet ligger i de links du har i din artikel.  Her skal du ind under Indstillinger > Diskussion, og slå fluebenet ”Forsøger at underrette alle blogs, der er linket til fra artiklen” fra.

Wordpress ping back

Her fravælger du ping til de artikler du linker til.

”Tillad link underretning fra andre blogs (pingbacks og trackbacks) ” – det er den der giver dig besked om at nogle linker til dig. Om du vil slå den fra er op til dig. Jeg plejer at gøre det.

Mere skal der ikke til og nu er du sikker på at få en korrekt klik statistik.

Om Lars Skjoldby

Jeg hedder Lars Skjoldby og på denne blog skriver jeg om alle mulige online tiltag.
Denne artikel blev udgivet i Wordpress og tagget med . Bogmærk permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.